Особливості програм курсів підвищення кваліфікації при ІППО ЧО та ЧНУ ім.Юрія Федьковича.

 Шановні колеги, хочу звернути вашу у Вагу на деякі особливості програм курсів підвищення кваліфікації при ІППО ЧО та ЧНУ ім. Юрія Федьковича. Наразі триває реєстрація на курси Підвищення кваліфікації на 2021 рік. ІППО ЧО пропонує модулі, тобто програми Підвищення кваліфікації профільного спрямування педагогічних працівників, а також, окремо Модуль 6 "Безпечний інклюзівне середовище".  таМодуль «Психолого-педагогічні та інклюзівні основи організації освітнього процесу»

Даний модуль можна пройти один раз на п'ять років і цього буде достатньо для забезпечення вимоги закону "Про повну загальну середню освіту", що стосується  накопичувальної системи визначення обсягів (трівалості) підвищення кваліфікації педагогічних працівників. У новому законі "Про повну загальну середню освіту" визначили, що педагогічні працівники мають підвіщувати свою кваліфікацію щорічно, а загальна кількість академічніх годин для підвищення кваліфікації протягом п'яти років, яка оплачується за рахунок коштів державного та місцевіх бюджетів, не может буті менше за 150 годин , з яких НЕ менше 10 відсотків загальної кількості годин обов'язково повинні бути спрямовані на вдосконалення знань, вмінь и практичних навичок у частині роботи з учнями з особливими освітнімі потребами . Тобто для отримання цих 10 відсотків.

Щодо програм підвищення кваліфікації при ЧНУ ім.Юрія Федьковича, то у кожній профільній програмі є 4 години присвячені інклюзивному підходу до навчання. Наразі немає програм підвищення кваліфікації для асистентів вчителів/вихователів, вчителів-логопедів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Онлайн-проєкт від ГО Соціальна перспектива «Серія вебінарів для освітян «Інклюзивне навчання та дистанційна освіта».